Låt oss producera din bok

Förlaget Trinambai har gett ut ett antal böcker som har fått stor spridning. Nu erbjuder vi även uppdragsproduktion av böcker. För att kunna upprätthålla vår höga standard nu när vi ökar utgivningstakten utvidgar vi samtidigt vårt team. Låt oss presentera vår nya bokredaktör Monica Walldén som bland annat har varit chefredaktör för klimatmagasinet Effekt och redaktör på ett antal större förlag.

Monica är en formsäker språkvirtuos med lång erfarenhet av textproduktion. Hon hanterar allt från projektledning, redaktörskap, skrivande, språkgranskning och redigering till research och korrekturläsning. Som förlagsredaktör, tidskriftsredaktör och journalist är hon van att sätta sig in i komplexa ämnen och göra dem begripliga för anpassade målgrupper. Hennes engagemang, höga kvalitetskrav och prestigelöshet är stora tillgångar för att få ambitiösa projekt i mål.

Har din organisation ett bokprojekt du vill bolla med oss? Hör av dig.

Publicerat i Nyheter | Stängt för kommentarer

Ny podcast: Folkrörelsepodden

Trinambai lanserar en ny podcast med spännande samtal och möten. Med jämna mellanrum kommer nya avsnitt där vi får träffa kompetenta eldsjälar från civilsamhället i samtal om utveckling och framtid, engagemang och organisering, aktivism och politik.

Folkrörelsepodden görs av folkbildaren Thor Rutgersson, varje avsnitt är runt en timme långt. Det är samtal som får ta tid, där människor får tala till punkt. I första avsnittet lär vi känna Zakia Khan från Interfem och Feministiskt initiativ. Folkrörelsepodden finns på iTunes, Podcaster och Podbean. Sök på Folkrörelsepodden. Länkar till nya avsnitt kommer även att publiceras på Trinambais blogg Förening för alla.

Publicerat i Nyheter | Stängt för kommentarer

Färsk som nybakat bröd: Lilla monterboken

Med Lilla monterboken får du ut mer av din monter på mässor eller på stan. Du får konkreta råd för din planering och en samtalsmetodik för att övertyga i det personliga mötet.

Lilla monterboken lämpar sig för alla verksamheter som använder sig av montrar (ibland även kallat bokbord) i sin kommunikation. Råden du får är handfasta och går att omsätta i praktiken direkt. Checklistorna i slutet av varje kapitel hjälper dig att förbereda, genomföra och utvärdera ditt monterarbete.

Den 24 mars är du välkommen till lanseringsfrukosten för Lilla monterboken på Dieselverkstaden i Stockholm. Vi bjuder på vedugnsbakade frukostmackor och en interaktiv workshop om monterarbete.

Läs mer om boken | Anmäl dig till lanseringsfrukosten

Publicerat i Nyheter | Stängt för kommentarer

Civilsamhälls-AW #3

Vi på Trinambai har tagit initiativ till ideella sektorns egna afterwork. De första två tillfällen blev uppskattade, så den 6 mars kör vi för tredje gången. Kom och häng med andra som är verksamma i civilsamhället. Ett bra tillfälle för att nätverka, utbyta erfarenheter och diskutera föreningslivets utmaningar.

Vi kommer vara i baren vänster om lobbyn på Sjöfartshotellet i Stockholm (Katarinavägen 26). AW:n börjar vid femtiden. Kom när du vill, stanna så länge du känner för. Du köper det du vill ha i baren.

Ingen föranmälan behövs. Du kan bjuda in dina kompisar och kollegor här.

Publicerat i Nyheter | Stängt för kommentarer

Nytt utbildningsmaterial om organisationsutveckling på norska

I höstas presenterade vi kortleken Förening i förändring. Den väckte snabbt intresse även i Norge och nu lanserar vi en norsk version. Organisasjonen i endring innehåller 50 diskussionsfrågor som får igång viktiga samtal om engagemang, interndemokrati, kommunikation, makt och ekonomi. Den fungerar på alla nivåer i organisationer av alla storlekar. Organisasjonen i endring kan också med fördel användas vid utbildningar.

Läs mer här.

Publicerat i Nyheter | Stängt för kommentarer

Möt oss på organiseringsmässan

Trinambai medverkar på organiseringsmässan Gör nåt! den 14 januari på ABF-huset i Stockholm. Vi kommer ha en monter där du kan köpa våra böcker. Och så bjuder vi på en workshop om hur du kan engagera fler för din sak.

Gör nåt! är en organiseringsmässa för dig som vill vara med och göra vårt samhälle mer jämlikt, demokratiskt och rättvist.  Till Gör nåt! kommer massor av organisationer där du kan bidra med ditt engagemang. Dagen avslutas med ett jätteseminarium signerat Stina Oscarsson där ett antal medverkande försöker besvara frågan: Vad är meningen med samhället?

Publicerat i Nyheter | Stängt för kommentarer

Dela kontor med oss

Vi på Trinambai hyr ut ett skrivbord på vårt kreativa kontor på Södermalm i Stockholm. Hyran ligger på 2000 kr ex moms, kontorsmöbler, bredband, el, kaffe/te osv. ingår. Vi har ett gemensamt kök och ett lunch-/mötesrum. Kontoret ligger på gatuplan med stora skyltfönster mot högalidsparken.

Hör av dig, så berättar vi mer.

Publicerat i Nyheter | Stängt för kommentarer